به نقل از زوم تک کیست مویی یکی از انواع بیماری های عفونی است که در دسته بیماری های نشیمنگاهی قرار دارد. رایج ترین نقطه برای ایجاد کیست هم پایین‌تر از کمر و بین دو کفل است. 

کیست مویی چیست؟

کیست مویی و راه های قطعی و فوری درمان

در بیشتر موارد یک بیماری ژنتیک است که طی آن موهای ناحیه انتهای ستون فقرات یا در اصطلاح عامه مردم دنبالچه، به جای آن که از سمت ریشه به سمت پوست حرکت داشته باشد و بیرون بزند؛ مستقیماً بدون اینکه بیرون بیاید به سمت زیر و بافت زیر پوست نفوذ کرده و ایجاد التهاب می کند. در نهایت باعث ایجاد حفره در بدن می شود که دور آن را با توده و کیست محدود نموده و به مرور زمان داخل این توده ترشحات جمع شده التهاب ایجاد می شود.

 

در برخی از موارد با ترشحات چرکی و یا درد زیاد و یا هر دو این موارد همراه است و یا اینکه بر روی این التهاب یک سوراخ کوچک ایجاد شده و این چرک تخلیه می شود. برای کسب اطلاعات در این زمینه که این عارضه چیست؟ با ما همراه باشید.

سینوس پیلونیدال یکی از بیماری های شایع است به گونه ای که برخی از صاحب نظران بر این باور هستند که در زمان جنگ جهانی دوم، این بیماری بیشتر در میان افرادی که از ماشین های نظامی که بسیار خشک بودند و کمک فنر های خوبی نداشتند و یا سربازان رویت شده است. لذا علت به وجود آمدن بیماری کیست مویی را در این افراد، نشستن طولانی مدت و یا ضربه خوردن می دانستند. به طور کلی به بیماری رانندگان جیپ معروف شده بود. اما پس از گذشت سال ها و انجام تحقیقات متعدد به این باور دست یافتند که جیپ ها تنها بروز علایم بیماری کیست مویی را تسریع می بخشد.

علائم کیست مویی

علائم این بیماری بسته به درجه و شدت آن متفاوت است. وقتی بیمار برای درمان مراجعه نمی کند، علائم بعد از طی مدتی شدیدتر می شوند. به طور کلی همه بیماران علائم زیر را با شدت های مختلفی تجربه می‌کنند.:

 

  • درد اطراف مقعد
  • خونریزی
  • لمس و مشاهده ناحیه متورم پایین تر از کمر
  • خارج شدن ترشحات عفونی و خونی از این برجستگی

تشخیص کیست مویی

برای تشخیص این بیماری بهتر است با متخصص جراح عمومی مشورت کنید. اما در حال حاضر چنین پزشکی در دسترسی نیست مراجعه به پزشک عمومی یا پوست هم می تواند به تشخیص بیماری کمک کند. اما در هرحال پزشکان شما را به جراح ارجاع می دهند، پس برای صرفه جویی در زمان و هزینه بهتر است از ابتدا با متخصص جراح مشورت کنید.

درمان کیست مویی

درمان بیماری فقط با انجام جراحی و تخلیه کیست قابل انجام است. وقتی عفونت کیست مویی افزایش می‌یابد، پزشک مصرف داروهای آنتی بیوتیک برای کنترل عفونت را تجویز می‌کند. بیمارانی که قبل از انجام جراحی دارو مصرف کردند به نتایج سریعتری از درمان می رسند.

برای جراحی هم روش های مختلفی وجود دارد. در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

درمان کیست مویی با لیزر

درمان کیست مویی با لیزر در مطب پزشک و سرپایی انجام می شود. برای انجام این جراحی  به بیمار بی حسی موضعی تزریق می شود تا در آرامش کامل باشد و سپس روی تخت مخصوصی دراز می کشد.

در مرحله بعد پزشک با استفاده از پروب مخصوص لیزر روی ناحیه کیست برشی ایجاد می کند. این فرآیند درد و خونریزی ندارد در مرحله بعد محتویات کیست به طور کامل تخلیه می شود و بسته به اندازه و محل قرارگیری کیست موضع جراحی بخیه زده شده و یا به همان شکل می شود.

از مزایای لیزر درمانی می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • درمان سرپایی بدون درد و خونریزی
  • نتیجه گیری سریع تر از درمان بدون نیاز به دوران نقاهت
  • صرفه جویی در زمان و هزینه ها
  • پیشگیری از عوارض خطرناکی مثل بی اختیاری مدفوع و عفونت
  • پیشگیری از به جای ماندن اسکار یا جای زخم آزار دهند.